PASTRâND TRADIțIA CU ONOARE șI DISCIPLINă TINDEM SPRE EXCELENță

Monarhia este forma in care puterea este exercitata pentru binele tuturor.”

Aristotel

Traditie

Traditia incorporeaza identitatea unei natiuni. Distrugerea, schimbarea, modificarea traditiei este o totala lipsa de respect pentru inaintasi si istoria nationala, este un atentat la identitatea nationala.

Cei care vor sa mentina schimbarea, modificarea, suprimarea traditiei nationale introduse de comunistii dirijati si sustinuti de tancurile sovietice se fac vinovati de tradare nationala.

Puterea tradiţiei, puterea amintirilor istorice, ne va ajuta să ţinem piept oricăror nedreptăţi, oricăror năvăliri, aşa cum ne-a ajutat să ţinem piept cu 20 de veacuri înainte Imperiului Roman, aşa cum am ţinut piept atâtor hoarde de barbari.” „Nădăjduiesc că bunul simţ şi omenia românului vor triumfa, că cetăţenii ţării vor pricepe adevărul din ce li s-a petrecut în ultima jumătate de secol.”

Corneliu Coposu

Dinastia de Hohenzollern-Sigmaringen a inaugurat la 10 Mai 1866, prin principele Carol - in temeiul plebiscitului din luna aprilie a aceluiasi an - sirul conducatorilor pe care ia dat statului roman…..Fondatorul dinastiei a fost o personalitate puternica, inzestrata cu o educatie rigida, cu simtul datoriei si corectitudine, dand dovada, de asemenea, de un mare atasament fata de misiunea ce i se incredintase, aceea de cap al tarii de la Dunare si Carpati.”

Dan Berinde, Portrete istorice ale romanilor, Editura Compania, Bucuresti, 2009

Mai mult

Nu dam mici, bere, faina sau ulei, meritati mult mai mult, o viata mai buna.

Onoare

Punand piciorul pe acest pamant sfant, am devenit roman. ……..Va aduc o inima credincioasa, intentii curate, o vointa hotarata de a face bine, un devotament fara limita fata de noua mea patrie si un respecte nezdruncinat pentru legi… Astazi cetatean, maine, daca trebuie, soldat, voi imparti cu voi cele bune si cele rele.
(Memorial regelui Carol I al Romaniei, De un martor ocular, 1866-1869, Editura Scripta, Bucuresti, 1992)

O regina ca a voastra trebuie primita cu toate onorurile militare, cu maresalul Foch in frunte.”

Georges Clemenceau, premierul Frantei

Dupa veacuri indelungate de nenorociri si de grele incercari, inaintasii nostri au reusit sa intemeieze statul roman prin Unirea Principatelor, prin Razbooiul Independentei, prin munca lor neobosita pentru renasterea nationala. Astazi ne estedat noua sa intregim opera lor, inchegand pentru totdeaunaceea ce Mihai Viteazul a infaptuit numai pentru o clipa: unirea romanilor de pe cele doua parti ale Carpatilor.

De noi atarna astazi sa scapam de sub stapanirea straina pe fratii nostri de peste munti si din plaiurile Bucovinei, unde Stefan cel Mare doarme somnul cel de veci.

Proclamatia M.S.Regelui Ferdinand catre tara la 15 august 1916. (Viitorul, IX,nr.3059 din 16 august 1916)

Cu ocazia implinirii a 25 de ani de domnie, si in amintirea acestei sarbatori, Carol I infiinteaza un capital pentru sprijinirea studentilor lipsiti de mijloace, dar mai ales splendida biblioteca “ Fundatia Regele Carol I” vizavi de Palatul Regal. In actul de infiintare regele spune :” Dorinta noasttra ca si aceea a reginei si a succesorului la tron este ca aceasta fundatie sa contribuie la intarirea infratirii intre tinerii care studiaza si sa intretina sentimentul iubirii de patrie, sentiment care le innobileaza sufletele.”

De noi atarna astazi sa scapam de sub stapanirea straina pe fratii nostri de peste munti si din plaiurile Bucovinei, unde Stefan cel Mare doarme somnul cel de veci.

“Spre deosebire de nervos-amabilul sau frate, l-am numit pe tatal lui Nando, el era aproape exagerat de calm si tacut. Se mica incet si plin de maiestate aidoma cuiva care este obisnuit sa domneasca si sa exercite control asupra sa si a altora.”

Printesa Maria (viitoarea Regina Maria) despre Carol I

MESAJUL M.S.R MIHAI I AL ROMÂNIEI

Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toți cei care au murit pentru independența și libertățile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem și în evenimentele din Decembrie 1989,care au dărâmat dictatura comunistă.

Disciplina

Disciplina generata de teama nu este disciplina este teama curata. Disciplina generata de interese materiale nu este disciplina este parvenire.

Disciplina LIBER CONSIMTITA, din constiinta, rezultata prin educatie este elementul absolut necesar unitatii unei organizatii fie ea nonguvernamentala sau partid politic, iar unitatea este unul din elementele esentiale pentru atingerea puterii iar puterea asigura realizarea dezideratelor organizatiei respective.

Acesta este motivul pentru care partidul TODE apreciaza si subliniaza in mod deosdebit disciplina.

Excelenta

“Cu toate greutatile pe care le-am intalnit, cu toate banuielile care s-au ridicat, mai ales la inceputul domniei mele, in contra mea, expunandu-ma la atacurile cele mai violente, am pasit fara frica si fara sovaire inainte, pe calea dreapta, avand nemarginita incredere in DUMNEZEU si in bunul simt al credinciosului meu popor. Inconjurat si sprijinit de fruntasii tarii, pentru care am avut intodeauna o adanca recunostinta si o vie afectiune, am reusit sa ridic, la gurile Dunarii si pe Marea Neagra, un stat inzestrat cu o buna armata si cu toate mijloacele, spre a putea mentine frumoasa sa pozitie si a realiza odata inaltele sale aspiratiuni. Succesorul meu la tron primeste, in dar o mostenire, de care el va fi mandru si pe care o va carmui, am toata speranta, in spiritul meu, calauzit fiind prin deviza : “ Totul pentru tara, nimic pentru mine”.

(Testamentul regelui Carol I. Textul in extenso si un codicil, Tipografia A. Grossman, 1914)

Motto: „Viaţa mea a fost o luptă continuă în scopul de a croi pentru România un loc în viaţa lumii, apărându-I, totodată, interesele naţionale”

Nicolae Titulescu

Spiritul lui Titulescu era atât de lucid şi atât de perspicace, judecata sa era atât de precisă, încât el era destinat să dezlege problemele

Albert Einstein

“Domnule Brătianu, eu ies acum din şedinţa Consiliului Societăţii Naţiunilor. Nu reuşim să ne înţelegem cu turcii. Sunt convins că, dacă dosarul nostru ar fi pledat de Titulescu, totul s-ar aranja cu bine, căci el ar găsi soluţia şi ar şti şi cum s-o prezinte. Oare guvernul român nu ar vrea să ni-l împrumute pe Titulescu, ca să ne scoată la mal?“. 

In 1925, ministrul britanic Austen Chamberlain, către Vintilă Brătianu

“Iata o figura de mana intai in politica internationala. Oameni ca Titulescu nu pot duce casa buna cu un suveran de teapa lui Carol al dumneavoastra. Omul acesta, daca ar fi fost ascultat, azi poate n-am fi ajuns la discretia nebunului de Hitler.”

Winston Churchill